Företaget

 

Mörsjö deli utvecklar delikatessprodukter med ursprung ur den norrländska matkulturen.

 

Mörsjö deli har tillverkning i Östersund.

 

 

       Vår vision är att med Mörsjö deli ska erbjuda kunden en unik smakupplevelse och vi utgår från den jämtländska mattraditionen - men vill gärna överraska med nya, moderna former!

 

       Våra delikatesschips Tunnbrödchips och Rotsakschips fungerar utmärkt som enbart snacks, men ger också en fantastisk smakupplevelse som komplement till andra jämtländska godsaker - såsom renkött, älgkött, ostar, bröd, sylter och marmelader. Mörsjö deli har även en egen Gourmet Dip Mix; en bas på torkad färskost med rödlök, vitlök, gräslök - fantastisk att servera med Tunnbrödchips. 

 

 

Historien bakom…

       I Jämtland har tunnbrödet bakats till vardag och fest sedan tusen år tillbaka i tiden. Det var helt enkelt för kallt att odla annat än korn i norra Sverige.

 

       Korn innehåller låg halt av gluten och jäser dåligt, därför blev det ojästa tunnbrödet av kornmjöl en naturlig del av den norrländska matkulturen.Tunnbrödet kunde ätas mjukt eller lagras som hårt bröd under lång tid i visthusen. Tunnbrödbaket kunde pågå i flera dagar och i varje by fanns alltid en kvinna som ansågs bäst på att kavla och en kvinna som ansågs bäst på att grädda!

 

       Mörsjö deli Tunnbrödchips baseras på idén att återanvända/utveckla gamla traditioner. Idén bakom tunnbrödchips kom fram då en tjej som ombads att ta med sig snacks till en fest och hon gjorde som hennes mamma och hennes mormor hade gjort i många år; återanvände gammalt tunnbröd med olja och bakade på nytt igen - och med lite kryddning - blev det en omedelbar succé!

 

Mörsjö deli startades i Dec 2007 och firar i år 15-års jubileum! :-)